Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

måndag 18 mars 2013

Skräddarsytt - Leo Correia de Verdier spelar på symaskin i Västerås Konserthus

Hur låter en symaskin tillsammans med en blockflöjt?

På lördag 23 mars får Västeråspubliken en anledning till att besöka Västerås Konserthus igen. URUK bjuder på en skräddarsydd konsert med Leo Correia de Verdier och Västeråsbördiga blockflöjtisten Katarina Widell.

Leo Correia de Verdier,
tonsättare och EAM-musiker spelar på en symaskin ihopkopplad med en dator, ljudkort och midicontrollers. Föreställningen är, i och med att symaskinen utöver att vara instrument också är rekvisita, scenisk och väcker frågor om människans förhållande till teknik och hur vi ser på tekniken konstnärligt och expressivt, speciellt när tekniken inte är kopplad till manlighet och status. Maskinens ljud filtreras på olika sätt enligt polyrytmiska mönster från sequencers i datorn, men rytmerna är inte allt, rundgångar, och melodier och harmonik framfiltrerade ur maskinens ljudspelar också viktiga roller.

Leo spelar på en Brother LS-2125, en traditionell elektrisk symaskin med ett ganska kraftfullt och slamrigt sound, som man oftast förknippar med större maskiner. Musiken är rytmisk, nästintill dansant, detaljrik och poetisk.

Medverkar på konserten gör även blockflöjtisten Katarina Widell. Tillsammans uruppför de Correias "Svit" baserad på dansmusik från renässansen. 


I samarbete med RANK och Nya Perspektiv

Lördag 23 mars kl. 15.00
Lilla Salen i Västerås Konserthus
Fri entré

För mer information kontakta
Katarina Widell, katarinawidell@gmail.com


Väl mött, URUK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar